Lirik Lagu Walang Kekek Yogyakarta – Arti dan Makna

Posted on

lirik walang kekek yogyakarta
Informasi lirik, arti, makna dan sejarah lagu Walang Kekek, salah satu lagu daerah yang berasal dari provinsi Yogyakarta.

Informasi Lagu Walang Kekek

Judul : Walang Kekek
Pencipta :
Daerah : Yogyakarta
Golongan : lagu daerah / lagu wajib daerah

Lirik Lagu Walang Kekek

Walang kekek, menclok nang tenggok
Mabur maneh, menclok nang pari
Ojo ngenyek yo mas, karo wong wedho
Yen ditinggal lungo, setengah mati

E… ya ye…, ya ye… ya
E ya… yae yai, e yaiyo yaiyo

Manuk sriti kecemplung banyu
Bengi ngimpi awan ketemu

Walang abang menclok neng koro
Walang biru.. walange putih
Bujang maneh yo mas, ora ngluyuro
Sing wis duwe putu, ra tau mulih

E… ya ye…, ya ye… ya
E ya… yae yai, e yaiyo yaiyo

Biso nggambang yo mas, ora biso nyuling
Biso nyawang, ora biso nyanding

Walang ireng, mabur brenggenggeng
Walang ireng, dowo suthange
Yen podo seneng yo mas, ojo mung mandeng
Golek ono ngendi omahe

E… ya ye…, ya ye… ya
E ya… yae yai, e yaiyo yaiyo

Biso nggambang yo mas, ora biso ndemung
Biso nyawang, ora wani nembung

Walang kekek, walange kayu
Walang kayu, tibo neng lemah
Yen kepingin yo mas, arep melu aku
Yen mung trimo, tak kon jogo ngomah

E… ya ye…, ya ye… ya
E ya… yae yai, e yaiyo yaiyo

Andeng-andeng, ono pilingan
Ojo dipandeng, mundak kelingan

Walang kekek menclok neng tampah
Mabrur mrene, menclok wit pete
Sumengkemo mring Gusti Allah
Nindakake dawuh-dawuhe

E… ya ye…, ya ye… ya
E ya… yae yai, e yaiyo yaiyo

Walang kekek menclok neng tali
Limang wektu ojo nganti lali

E… ya ye…, ya ye… ya
E ya… yae yai, e yaiyo yaiyo

Walang kekek, walange kadung
Walang kekek sampun rampung
Jangkrik Genggong

Kendhal kaline wungu, ajar kenal karo aku
Lelene mati digepuk, gepuk nganggo walesane
Suwe ora pethuk, ati sida remuk, kepethuk mung suwarane

e ya e ya e..e yae yae yae yae
Jangkrik genggong, jangkrik genggong, luwih becik omong kosong

Semarang kaline banjir, ja sumelang ra dipikir
Jangkrik upa saba ning tonggok, malumpat ning tengah jogan
Wis watake priya, jare ngaku setya, tekan dalan selèwèngan

e ya e ya e..e yae yae yae yae
Jangkrik genggong, jangkrik genggong, wani nglirik sepi nguwong

Yèn ngetan bali ngulon, tiwas edan ora kelakon
Yèn ngrujak ngrujaka nanas, aja ditambahi kwèni
Kene tiwas nggagas, awak adhem panas, jebul ana sing nduwèni

e ya e ya e..e yae yae yae yae
Jangkrik genggong, jangkrik genggong, sampun cekap mangsa borong.

Arti dan Makna Lagu Walang Kekek

Coming Soon …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *